Vier de vrijheid samen – activiteiten komende week

Vier de vrijheid samen – activiteiten komende week

Wat zijn de activiteiten voor komende week in de Gemeente Wierden? Ook te lezen op onze website www.vrijheidwierdenenter.nl   

Lichtroute

De lichtroute. Deze kan gereden vanaf 20.30 uur s avonds; elke avond tot en met 5 mei 2022, uitgezonderd op zondag en op maandag. De routeboekjes á 2 euro kunt u kopen bij Reterink Stationsstraat te Wierden en Primera te Enter. Vraag ernaar bij de winkels. De route is ook te downloaden op https://vrijheidwierdenenter.nl/lichtroute/ of via de app onRoute.

Koningsdag

Op 27 april 2022 is het Koningsdag. Er zijn activiteiten in Hoge Hexel, Wierden en Enter. Info bij Oranjevereniging Enter, Oranjevereniging Wierden en Oranjevereniging Hoge Hexel. Zie ook de bevrijdingskrant.

Filmavond

Op 28 april kunt u genieten van de filmavond in de tent op het Binnenhof te Wierden. Er zullen films worden vertoond door de Historische Kring Wederden, die u nog nooit eerder gezien heeft: o.a. turfsteken in het Wierdense Veld, NAD werkkampen Westervenne en het Vossenbosch, mobilisatie van het Friese bataljon enz. Authentieke filmbeelden van toen. Aanvang 20.00 uur. Entree 5 euro per persoon incl. gratis kopje koffie/ thee.

Prijsuitreiking Lichtroute

Op 29 april: In de tent op het Binnenhof te Wierden is de prijsuitreiking voor de deelnemende  buurten/straten van de lichtroute. Deze avond is alleen voor de genodigden van alle buurten.

Vrijheidsontbijt

Op 30 april: GRATIS VRIJHEIDSONTBIJT te Wierden op het Binnenhof en te Enter op de Enterse Waarf voor alle inwoners. Het ontbijt is van 8.00 tot 10.00 uur; u kunt aanschuiven tot 9.30 uur. Opgave kan via https://vrijheidwierdenenter.nl/activiteiten/vrijheidsontbijt-op-30-april-van-8-00-tot-10-00-uur/. Graag z.s.m. aanmelden. Een speciaal welkom aan de gezinnen waar Oekraïners onderdak hebben gekregen! In verpleeghuizen worden de ontbijten gebracht en de kulturhusen hebben hun eigen buurtschappen uitgenodigd.

Onthulling monument Short Stirling

Op 30 april te Enter: Onthulling monument Short Stirling vanaf 10.30 uur bij het monument aan de Goorseweg ter hoogte van nr. 35. Iedereen is welkom bij deze ceremonie.

Wandelroute oorlog en vrede

Op 30 april te Wierden: Wandelroute oorlog en vrede. Start: oorlogsmonument bij de Dorpskerk, Burg. J.C. v.d. Bergplein, aanvang 14.00 uur. Aanmelden gewenst via secretariaat@historischekringwierden.nl . De deelname is 2,00 euro per persoon, kinderen gratis. Na de wandeling met gidsen, die u vertellen over de gebeurtenissen rond oorlog en vrede langs deze route, ontvangt u een gratis kopje koffie/thee in de ruimte van de historische kring. Hier kunt u ook de expositie over de 2e wereldoorlog “Wiej bint vriej” bekijken.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'HKW Wandelroute Oorlog & Vrede De route van deStille Tocht (op mei) met plekken van herinnering. Geen Stille Tocht, maar een stil wordt gestaan bij plekken gebeurtenis rond oorlog en bevrijding. Gidsen vertellen rond 30 verhalen. edeelnemers horen over de oorlog en bevrijding dicht bij huis. Aansluitend gratis koffie/thee bij de Historische Kring. april jaar: sop zaterdag: 16 april, 23 april, Kosten: € €2,00 Kinderen t/m gratis Start: oorlogsmonument bij de Dorpskerk, BurgJCv Bergplein Aanvang: 14.00 uur Aanmeldengewenst: secretariat@hstrschekrngwierden.nl Historische Wederden Kring Vrogger IS oK noe'

Terrasconcert ‘Vier de Vrijheid”

Op 30 april te Wierden: Tent Binnenhof: Terrasconcert ‘Vier de Vrijheid”. Aanvang 19.00 uur met o.a. de echte populaire bigband WIERDEN NIGTHT LIVE . De toegang is gratis!         

PUBQUIZ in het Kulturhus Hoge Hexel

Op 30 april te Hoge Hexel: PUBQUIZ in het Kulturhus Hoge Hexel. Aanvang 20.00 uur. Welk team weet het meest over Hoge Hexel e.o. in oorlogstijd?

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en de tekst 'DE HEXELSE ACTIVITEITEN COMMISSIE ORGANISEERT Pubquiz Zaterdag 30 april 2022 Welk team weet het meest over Hoge Hexel e.o. in oorlogstijd? Locatie Aanvang Inschrijving Team Kosten Opgave Kulturhus Hoge Hexel 20.00 uur tot 24 april 2022, vol-vol maximaal 6 personen 10 euro per team via www.kulturhushogehexel.nl *quiz met allerlei vragen die je als team beantwoordt via een ntwoordformuller het team met de meeste goede antwoorden wint de quiz VR7JHEID DOOR KULTÜRHUS HOGE HEXEL'

Expositie Historische Kring Wederden “WIEJ BINT VRIEJ”

De expositie “WIEJ BINT VRIEJ” is te bezoeken bij de Historische Kring Wederden in de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat te Wierden. De toegang is gratis incl. kopje koffie/thee. Een vrije gift wordt op prijs gesteld. Openingstijden wo en do: 14.00 -17.00 uur, vrijdag 14.00-20.00 uur, zaterdag 11.00-16.00 uur. De expositie is te bezoeken tot en met 11 juni 2022.

En verder

Wat kunt u nog meer doen in Wierden? Er zijn wandel-fiets en autoroutes uitgezet langs plekken waar o.a. vliegtuigen in de oorlog gecrasht zijn. De routes vertellen het verhaal van de oorlog in Wierden in de uitgebreide beschrijvingen. Het boekje “Tussen wegen tussen heden en verleden” is á € 3,99 te koop bij Reterink Boekhandel, Stationsstraat te Wierden en Primera Dorpsstraat te Enter. De permanente routes kunt u ook na de festiviteiten op eigen tijd gaan fietsen of met de auto langs rijden

De blauwe bevrijdingsvlag VIER DE VRIJHEID kunt u nog kopen bij Reterink Boekhandel en Primera te Enter.

Reacties zijn gesloten.