Herdenkingsrit vanuit Historische Kring Wederden met Keep them Rolling gaat niet door op 9 april 2022

Herdenkingsrit vanuit Historische Kring Wederden met Keep them Rolling gaat niet door op 9 april 2022

Bij het ter perse gaan van onze bevrijdingskrant was nog niet bekend dat er Oekrainers in onze Gemeente zouden komen te wonen.

Wij hebben vorige week als Stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter besloten de militaire colonnes en het vuurwerk te schrappen, rekening houdend met de traumatische ervaringen van de Oekraïners in onze gemeente. Dit besluit betekent dat de herdenkingstocht m.m.v Keep Them Rolling op 9 april in Wierden niet doorgaat. Hetzelfde geldt voor de rondrit met legervoertuigen voor nabestaanden crashlocatie Goorseweg op 1 mei in Enter en de Historische Tocht met legervoertuigen op 4 mei in Enter. Het afsluitende vuurwerk 5 mei gaat zowel in Enter als in Wierden ook niet door.

ALLE ANDERE ACTIVITEITEN GAAN GEWOON DOOR!  Zie bevrijdingskrant!

Er is een nieuwe actie opgezet voor onze Oekraïense medemens: Een brief wordt vertaald om hen uit te kunnen leggen waarom we bevrijding vieren. Ook worden ze uitgenodigd voor ons gratis bevrijdingsontbijt op 30 april 2022

Daarnaast houden we bij alle activiteiten vanuit de Stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter een collecte voor onze Oekraïense medemens. Na afloop van de activiteiten (7 mei) hopen we een cheque met een mooi totaalbedrag te kunnen overhandigen. Met de instanties, die op de hoogte zijn van de behoeften, zal het doel worden besproken.

Comments are closed.