Inzamelingsactie voor Oekraïne tijdens lichtroute

Inzamelingsactie voor Oekraïne tijdens lichtroute

In de Gemeente Wierden wordt een lichtroute gehouden van 19 april tot en met 5 mei 2022, uitgezonderd op de zondagen en maandagen.

We hebben tijdens onze vergadering opnieuw stil gestaan bij de oorlog in Oekraïne. Gezien we in Nederland gelukkig nog in vrijheid leven, hebben we besloten om de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog te blijven vieren en herdenken en de lichtroute door te laten gaan. Er is maar weer des te duidelijker geworden dat onze vrijheid een groot goed is en dat mogen we niet vergeten.

Om wat te doen voor onze Oekraïnse medemens hebben we besloten om aan het einde van de routes met spandoeken te plaatsen. Hier komt de vlag van Oekraine in terug en er komt een QR code op te staan. Door de QR code te scannen kan men geld doneren. Ook komt er een stalen spaarpot aan de hekken te hangen waar mensen contant geld in kunnen doen voor Oekraïne

Comments are closed.