Viering 75 jaar bevrijding opnieuw uitgesteld

Viering 75 jaar bevrijding opnieuw uitgesteld

Als bestuur van Stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter hebben we een ingrijpend besluit moeten nemen: In tegenstelling tot wat we van plan waren – een prachtig bevrijdingsfeest in de Gemeente Wierden in 2021 – hebben we alle activiteiten verplaatst naar maart, april en mei 2022. De reden is dat er op dit moment geen enkel perspectief is wat er wel of niet door kan gaan in de komende maanden i.v.m. Covid. Als stichting Vier de Vrijheid hebben we bewust gekozen voor de maanden maart, april en mei 2022 omdat dat de maanden zijn waar normaal ook de dodenherdenking en bevrijding herdacht worden.

We hebben alle contactpersonen van de buurten en verenigingen en ambassadeurs van onze sponsoren en Gemeente Wierden reeds ingelicht. We hebben samen met de inwoners een prachtig bevrijdingsfeest in elkaar gezet. Er is door iedereen al veel werk verzet en we gaan er samen een leuk feest van maken in 2022!

We hebben samen iets leuks om naar uit te zien, want positief zijn we. We hebben als enige gemeente in de provincie Overijssel een lichtroute, er komen mooie concerten, bijeenkomsten voor jong en oud, een bevrijdingsontbijt, een quiz en dat allemaal dankzij onze vele vrijwilligers die al dagen aan het werk zijn geweest om alles voor te bereiden!

We hopen in 2022 in goede gezondheid samen een schitterend bevrijdingsfeest te mogen vieren!

Om het herdenken en vieren van de bevrijding in 2021 niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan, vragen de inwoners van de gemeente Wierden om weer te vlaggen in de periode van 7 april t/m 5 mei met de vorig jaar ontworpen bevrijdingsvlag, op 4 mei met de nationale vlag halfstok en op 5 mei met de nationale vlag zonder wimpel en /of de bevrijdingsvlag. De gemeente Wierden werd tussen 7 april (Hoge Hexel) en 9 april (Wierden en Enter) bevrijd.

Namens de Stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter

Leta Evers, Jolanda Haverkamp, Jan Bosch, Emiel Schoot Uiterkamp, Henri v.d. Kolk, Jantina Berkhof, Melanie Langenhof, Merle Pas, Eleon de Haas, Michel van Sluijs en Ria Broeze

Comments are closed.