Vlaggen op bevrijdingsdag moet in Wierden weer een traditie worden

Vlaggen op bevrijdingsdag moet in Wierden weer een traditie worden

„We willen graag een nieuw vast gebruik in het leven roepen”, zegt voorzitter Ria Broeze van de stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter. „Daarom vragen we de inwoners van onze gemeente elk jaar de bevrijdingsvlag op te hangen in de periode van 7 april tot en met 5 mei om stil te staan bij de bevrijding van de gemeente Wierden in 1945.” Hoge Hexel werd destijds op 7 april ontzet, Wierden en Enter op 9 april.

Verder heeft Vier de Vrijheid de in 2020 geïntroduceerde speciale bevrijdingsvlaggen laten bijmaken. Wie er een wil aanschaffen, betaalt daarvoor 10 euro (contant en gepast). Ze zijn bij drie bestuurders telefonisch te bestellen: Leta Evers (Wierden, 06-19644877), Melanie Langenhof (Enter, 06-27325406) en Emiel Schoot Uiterkamp (Hoge Hexel, 06-28916749).

https://www.tubantia.nl/reggestreek/vlaggen-op-bevrijdingsdag-moet-in-wierden-weer-een-traditie-worden~ac7e8628/

Reacties zijn gesloten.