Activiteiten 4 en 5 mei

Activiteiten 4 en 5 mei

Vele Wierdenaren hebben afgelopen jaar een initiatief ingezonden naar de Stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter om mee te doen met de viering 75 jaar bevrijding in de Gemeente Wierden. We mochten ons verheugen in veel initiatieven en iedereen was fanatiek aan de slag en toen kwam het Corona virus…. Zoals u allen weet gaan de grote festiviteiten niet door vanwege Corona, maar in 2021 gaan we alles volop vieren, we stellen de festiviteiten uit en maar zeggen geen activiteiten af.

Wat doen we wel?

We hebben als Stichting Vier de Vrijheid in samenwerking met de Gemeente Wierden een gewijzigd programma voor de viering van 4 en 5 mei 2020 opgesteld en willen u vragen zoveel mogelijk aan dit gewijzigd programma deel te nemen en deze mail te delen met uw buurtgenoten, leden van uw vereniging of anderszins.

Op 4 mei roepen wij u op om, gedurende de hele dag, de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Het College van Burgemeester en Wethouders zal namens alle inwoners een krans leggen op de gebruikelijke plekken, in Wierden: voor de NH kerk, in Enter:brandputje,in Notter-Zuna: Grimberg, Hoge Hexel: monument Kapitein Lancker, Omdat er geen bezoek gewenst is verschijnt er aan het eind van de dag een videoboodschap op http://www.wierden.nl/4mei waarin de kranslegging te zien is en hoe het College stilstaat bij hen die het leven lieten in tijden van oorlog.

Wij sluiten ons bovendien aan bij de landelijke oproep aan trompettisten om twee minuten voor acht het taptoe-signaal te blazen. Dit wordt gevolgd door twee minuten stilte. Aansluitend wordt het volkslied gezongen. Het is de bedoeling dat ieder die een trompet heeft dit individueel doet een taptoe-signaal blazen, voor zijn of haar huis, appartement, etc. evenals de twee minuten stilte. Ons volkslied zingen in of voor je woning volgt daarna.

We vragen u op 4 mei om 21.00 uur een brandende kaars voor uw deur te plaatsen, een kaars die van 4 op 5 mei s nachts blijft branden, dit als gebaar voor allen die gevallen zijn voor onze vrijheid (we vragen u de veiligheid in acht te nemen).

Op 5 mei luiden in de hele Gemeente Wierden om 8.00 uur de kerkklokken als teken om de bevrijding van Nederland te vieren. Wij vragen u om de Wierdense bevrijdingsvlag of de nationale driekleur massaal uit te hangen om zo de bevrijding te vieren.

We willen 4 mei 2020 en 75 jaar bevrijding met diep respect ge- en herdenken, en 5 mei 2020 toch feestelijk en vlaggend vieren!

We hopen dat u massaal gehoor wilt geven aan onze oproep en het bericht door geeft aan iedereen. Laat de Gemeente Wierden ook hierin uitblinken evenals het aantal gemelde initiatieven die we van u allen ontvangen hebben en gaan uitvoeren in 2021.

Tot slot: Blijf gezond, houd vol!

Vriendelijke groeten namens de Stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter: Leta Evers,Jolanda Haverkamp, Jan Bosch, Erik Eshuis, Emiel Schoot Uiterkamp, Hans Bekke, Eleon de Haas, Henri v.d. Kolk, Diederick ten Brinke en Ria Broeze.

Heeft u vragen u kunt bellen met Ria Broeze voorzitter telef. 06-12842382 of mailen kan uiteraard ook :info@vrijheidwierdenenter.nl, bekijk ook onze website: www.vrijheidwierdenenter.nl. Tot en met 3 mei 2020 staat er elke dag een nieuw verhaal over de luchtaanvallen nabij onze Gemeente Wierden.

Reacties zijn gesloten.