Lichtroute Gemeente Wierden van 19 april tot en met 5 mei

Lichtroute Gemeente Wierden van 19 april tot en met 5 mei

De lichtroute kan van 19 april tot en met 5 mei, UITGEZONDERD de zondagen en maandagen, gereden worden van 20.30 tot 23.00 uur.

Na een vertraging van 2 jaar kan dan eindelijke de lichtroute van start gaan in de Gemeente Wierden.

Maar liefst vijftig buurten hebben iets gebouwd over het onderwerp, oorlog, vrede en/of bevrijding.  Veel buurten hebben exact nagemaakt wat er in de tweede wereldoorlog en/of bevrijding ter plekke is gebeurd.

We hebben een behoorlijke route kunnen samenstellen van maar liefst 80 kilometer.

De route is vanwege zijn omvang opgedeeld in 4 routes welke met de fiets of auto te volgen zijn.

De routes zijn te downloaden op de website www.vrijheidwierdenenter.nl/lichtroute en via de app “OnRoute”. In “OnRoute” zijn inmiddels de routes te downloaden. Via deze app kan de route genavigeerd worden op de  smartphone of tablet.

Mocht dat echt niet lukken dan kunt u een routeboekje kopen tegen een gering bedrag bij Boekhandel Reterink in Wierden en Primera in Enter tijdens openingstijden winkels ophalen (er is een beperkte oplage: op = op)

De routes – er zijn diverse startpunten – Wilhelminastraat, Lage Eggeweg ,ten Cateweg, Akkerwal nabij het Zuidbroek.

Tijdens het rijden van de route kunt u versierde en verlichte objecten zien en kunt u een QR-code tegenkomen. Deze QR-code kunt u scannen, waarna u wordt doorverwezen naar de website www.vrijheidwierdenenter.nl. Op deze pagina staat aanvullende tekst en uitleg over wat er te zien is.

Comments are closed.