De lezing ‘Wierden in staat van oorlog’ verschoven naar zaterdagmiddag 5 februari

De lezing ‘Wierden in staat van oorlog’ verschoven naar zaterdagmiddag 5 februari

De lezing ‘Wierden in staat van oorlog’ van de Historische Kring is verschoven naar zaterdagmiddag 5 februari a.s. Deze presentatie door Cees Hoogendijk neemt u, via ongeveer 200 onbekende en bekende foto’s plus afbeeldingen, mee naar Wierden gedurende de Tweede Wereldoorlog. Aan bod komen onder meer de mobilisatieperiode, een Duitse parade midden in het dorp, een NSB burgemeester en uiteraard de bevrijding en de bevrijders. Unieke beelden en verhalen, die een prima indruk geven van ons dorp in die trieste jaren.

‘Wierden in staat van oorlog’ vormt, samen met de presentaties op de donderdagavonden van 24 februari ( V-1- lanceerbaan Haarbos), van 24 maart (bevrijding van Wierden) en van vrijdagavond 1 april (Hoge Hexel bevrijd), de aanloop naar de bevrijdingsfeesten van komend voorjaar. Alles uiteraard mits de op dat moment geldende corona-maatregelen dit toelaten.

https://www.facebook.com/HKWWierden1995/posts/431835725391574
Reacties zijn gesloten.