Bloemlegging oorlogsgraven door leerlingen CBS Het Laar

Bloemlegging oorlogsgraven door leerlingen CBS Het Laar

CBS Het Laar heeft sinds jaar en dag de graven van de vliegers die rusten op de algemene begraafplaats aan de Appelhofstraat geadopteerd en uiteraard ook de vorig jaar geplaatste gedenksteen met infobord. Elk jaar worden er door leerlingen bloemen bij  gelegd en zelfs de huidige corona-crisis heeft dit niet kunnen stoppen. Onder begeleiding van juf Marjolijn hebben Filijne Stiggelbout en Anna Löwik op 9 april j.l. deze taak op zich genomen, waarvoor een groot compliment op zijn plaats is.

De bij de HKW bekende nabestaanden van 25 gesneuvelde vliegers die hier rusten zijn op de hoogte gesteld van de plaatsing (vorige week zaterdag) van de informatieborden bij de betreffende crashlocaties. Onderstaand hun dankbare reacties.

Very pleased to see the plaques including one for my father’s flight. It’s a pity I couldn’t have been there to see it put in place. We’ll see it next time we are over. They look magnificent. Many thanks to you and all your colleagues for your continuing dedication to the cause.

Very best wishes, Alastair

Alastair Byres (Schotland), zoon van pilot officer George Byres (Halifax Kippershoekweg)

Thank you once again for all your efforts and for keeping us all up to date with your achievements.It means so much to all of our families that you do this work.

Thank you again, James & the Knox & Begg families.

James Knox en familie (Schotland), achterneef van pilot officer William Begg (Lancaster Zuna)

Thank you for your continued support to keep these brave men’s memories alive.

Lest We Forget.  Michael Jones.

Ryan Jones (Australië) achterneef van sergeant Jones (Lancaster Zuna)

Comments are closed.