Activiteiten 75 jaar bevrijding worden doorgeschoven naar volgend jaar

Activiteiten 75 jaar bevrijding worden doorgeschoven naar volgend jaar

Samen hebben we in de Gemeente Wierden een sterk programma rondom 75 jaar bevrijding neer weten te zetten. We hebben als kernteam diep respect voor uw inzet.Nu het Corona-virus ernstige vormen aanneemt, moeten we alles in het werk stellen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Voorlopig worden alle activiteiten tot 1 juni 2020 geannuleerd. Later zal duidelijk worden of activiteiten daarna wel door kunnen gaan.

Omdat juist de combinatie van alle verschillende activiteiten zo sterk is, hebben we in overleg met onze burgemeester richting alle organisatoren voorgesteld om alle activiteiten te vieren rondom 76 jaar bevrijding.We willen alles met 1 jaar opschuiven naar 2021.

De meeste reeds aangevraagde vergunningen kunnen in overleg met de gemeente worden meegenomen naar volgend jaar. Er moeten daarvoor wel tijdig definitieve nieuwe data worden doorgegeven aan de Gemeente Wierden door degene die nu de vergunning heeft aangevraagd.

Heeft u al kosten gemaakt voor uw activiteit en u heeft een beschikking van ons kernteam ontvangen, dan kunt u die alsnog declareren via info@vrijheidwierdenenter.nl . Heeft u nog geen kosten gemaakt, dan blijft uw beschikking geldig tot 2021.

Speciale aandacht wordt gevraagd voor de bevrijdingsvlag voor zover u die in bezit heeft: steek de vlag uit. Onze burgemeester gaf aan dat juist in deze moeilijke tijden dit een gevoel van saamhorigheid geeft. Dit geldt ook voor het ontstane initiatief in Twente om op 4 mei 2020 om 20.00 uur een kaars (die uren blijft branden) voor elke woning te plaatsen om zo aan te tonen dat we onze oorlogsslachtoffers massaal gedenken. (dit initiatief zou aanvankelijk bij de begraafplaats en monumenten gebeuren, maar kan nu ook niet doorgaan)

We hopen dat u begrip heeft voor de ontstane situatie. We wensen iedereen toe zorgvuldig te zijn om verspreiding te voorkomen, en wensen u en uw dierbaren alle goeds toe

Reacties zijn gesloten.