Uitnodiging film De Lage Egge

Uitnodiging film De Lage Egge

De Lage Egge nodigt u uit om de verhalen van de Lage Egge te komen bekijken. We zijn in gesprek gegaan met mensen die als kind meemaakten hoe het in de Lage Egge toeging in met name de laatste oorlogsdagen.  De bewoners die nu de buurtvereniging de Lage Egge vormen, groot en klein, hebben een film gemaakt van de verhalen van deze mensen, die inmiddels behoorlijk op leeftijd zijn. Wat betekende het wanneer je kind was in de oorlog en in de Lage Egge?  Dat lag immer klem tussen die Canadezen vanaf Hoge Hexel en de Duitsers die Wierden en de Lage Egge nog steeds bezet hielden.  En vanwege het gevaar trokken mensen uit het dorp naar het buitengebied om bij familie te verblijven in de hoop dat daar minder oorlogsgeweld zou zijn.

De film zal vertoond worden in de schuur van familie Westrik, Lage Eggeweg 9 7641PA Wierden vanaf 14 april. Daar exposeren we ook foto’s en spullen uit de oorlogsjaren.  De film kan in elk geval op de middagen bekeken worden, met uitzondering van de zondagen in de periode 14 april- 5 mei.

Het is mogelijk om als schoolklas of groep een afspraak te maken (mailen naar keurs3@gmail.com) om evt. in de ochtenden te komen kijken.   U zult dan door mensen van de buurtvereniging worden ontvangen, die desgewenst ook voor een kop koffie/beker ranja voor de dorstige bezoekers kunnen zorgen.  Een mooi plekje om even te stoppen tijdens uw fietstocht!

Comments are closed.