Gemeente geeft subsidie voor viering 75 jaar vrijheid Wierden Enter

Gemeente geeft subsidie voor viering 75 jaar vrijheid Wierden Enter

Dinsdag 8 oktober 2019 heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Wierden besloten een subsidie van €10.000,- te verlenen aan de stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter. De subsidie ontvangt de stichting om de initiatieven rond 75 jaar bevrijding vanuit de samenleving financieel te ondersteunen.

De bevrijding van de gemeente Wierden vond plaats van 7 tot en met 9 april 1945 en is volgend jaar 75 jaar geleden. De dorpen en buurtschappen van de gemeente Wierden gaan de viering van 75 jaar vrijheid in 2020 groots vieren en herdenken.

Om dit allemaal te organiseren is in Wierden de stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter opgericht, waarin alle dorpen en buurtschappen zijn vertegenwoordigd. De stichting draagt zorg voor het enthousiasmeren van inwoners en verenigingen en het bundelen en ondersteunen van diverse projecten en initiatieven rondom 75 jaar vrijheid. Hiervoor is onder andere een eigen website www.vrijheidwierdenenter.nl ingericht.

De stichting ondersteunt ook lokale initiatieven. Buurten,verenigingen en stichtingen kunnen een financiële bijdrage aanvragen bij de stichting Vier de Vrijheid. Deze aanvragen moeten aan een aantal financiële voorwaarden voldoen. Zoals mevrouw Ria Broeze (voorzitter van het stichtingsbestuur) vertelt: “Als stichting zijn wij blij met de financiële steun van de gemeente Wierden waardoor wij initiatieven vanuit de samenleving kunnen ondersteunen.”

Bron:Persbericht gemeente Wierden

Comments are closed.