Appelhofstraat – Onze Strijders!

Appelhofstraat – Onze Strijders!

De Appelhofstraat heeft als thema gekozen om “Onze Strijders” te eren. In dit stukje worden we geacht uit te leggen waarom de Appelhof de hoofdprijs moeten winnen als mooist versierde straat van de Gemeente Wierden. Dit is een bijna onmogelijke taak. Net als elders in onze gemeente  zijn we in de Appelhof met de noabers bij elkaar gaan zitten en gaan brainstormen wat het thema moest worden en hoe we de straat moeten gaan versieren. En we kunnen u beloven het wordt mooi in de Appelhof.

Er is tijdens de Tweede Wereldoorlog genoeg gebeurd in de Appelhofstraat. Zo zijn er een aantal huizen in de straat die tot op de dag van vandaag de littekens dragen van de strijd om de bevrijding van Wierden. En vanaf nummer 14 is in 1943 de Joodse familie Leeser gedeporteerd om hun gruwelijke eind te vinden in het Poolse concentratiekamp Sobibor. 

Uiteindelijk hebben we  voor “Onze Strijders” als thema gekozen. “Onze Strijders” zijn de dappere vliegtuigbemanningen die boven de Gemeente Wierden zijn neergeschoten en hun laatste rustplaats hebben gekregen op het kerkhof aan de Appelhofstraat.

Op verschillende plekken langs de lichtroute zal er aandacht geschonken worden aan de vliegtuigcrashes in de Gemeente Wierden. Bij ons in de Appelhof zullen we dan ook niet op de crashes zelf in gaan maar alleen de bemanningen eren die rusten op kerkhof aan de Appelhofstraat.

Uiteindelijk is de hoofdprijs betaald door “Onze Strijders” waardoor wij met zijn allen dit mooie feest in vrijheid kunnen vieren.

Daarom vragen wij aan iedereen die van de Lichtroute geniet om ook even op het kerkhof aan de Appelhofstraat te kijken en “Onze Strijders” te eren.